wil jij ook bramen sap? je pakt een oude pan en doet heb vol met schone bramen
{zie hieronder}dan pak je een oude{alles wat in contact met de bramen komt word vies}lepel. dan wacht je tot het kookt. als het sap is geworden laat het dan nog 5 minuten koken voor de bacteriën. dan laat je het even afkoelen.je pakt ondertussen een oude kom , suiker en een zeef je pakt de pan voorzichtig vast, houd de zeef er onder en laat de sap stromen in de kom door de zeef. doe er suiker bij. als het afgekoeld is stop je het in een afgespoelden cola fles .klaar

dit is rabarber pap . het is simpel te maken : je pakt de stengel [zonder blad ]en haalt de schil eraf, dan snij je hem in blokjes, die doe je in een pan met een bodempje water, die laat je eerst 5 min stevig koken en dan laat je hem zachtjes aan staan zo'n 25 min. dan doe je er 2.5 eetlepels suiker bij [wij hadden 3 stengels als je er meer of minder hebt kun je meer of minder suiker toevoegen]dan pak je de blender. doe dat tot het er net zo uitziet op de foto >>> dan doe je het in een kom en ...klaar...

dit is gesneden{en klaar om te drogen} salie

